La Carihuela

La Carihuela is een pittoresk deel van Torremolinos vol geschiedenis en cultuur. Het is een plek waar de vissers decennialang hun dagelijkse vangst direct vanaf het strand naar de lokale markten en restaurants brachten. Omdat het zo’n unieke en charmante plek is, met een sfeer die nergens anders te vinden is, is La Carihuela in de jaren ’70 enorm populair geworden bij toeristen, vooral uit Nederland. Er zijn vele op Nederlanders gerichte bedrijven in het gebied, wat bijdraagt aan de gezellige en vertrouwde sfeer voor bezoekers uit Nederland. Dus als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van de authentieke Spaanse cultuur en daarnaast de Nederlandse gezelligheid kunt beleven, dan is La Carihuela echt een aanrader! 

Torremolinos

Bij het plannen van een reis naar Spanje is het zeker de moeite waard om Torremolinos in je reisplan op te nemen. Gelegen op slechts 7 km ten westen van de luchthaven van Malaga, was Torremolinos het allereerste resort dat werd ontwikkeld aan de Costa del Sol, begin jaren ’60. Daarvoor was het maar een klein slaperig dorp, maar het behoudt nog steeds zijn charmante verleden met een paar authentieke verse visbars verscholen in het winkelcentrum, omringd door boetieks en souvenirwinkels.

Dankzij een golf van toeristen die in de jaren ’50 en ’60 arriveerden, is Torremolinos voorgoed veranderd. In de loop der jaren is het een prachtig badplaats geworden, beroemd om zijn schone zandstranden, breed scala aan hotels en restaurants, en ongeëvenaard entertainment, activiteiten en nachtleven. Hoewel het in de zomer een grote trekpleister is voor jonge bezoekers, krijgt het daarbuiten een andere karakter en wordt het authentiek Spaans, vooral in het weekend en tijdens feestdagen. Vandaag wordt Torremolinos bijna beschouwd als een buitenwijk van Malaga, met een gerenoveerd en autovrij stadscentrum en bijna 70.000 inwoners.

Torremolinos gemeente website >>

Malaga

Malaga (Stad) 

Málaga is een bruisende stad gelegen aan de zuidkust van Spanje, in de mooie en toeristische regio van Costa del Sol. Met meer dan een half miljoen inwoners is het de op een na grootste stad van Andalusië en de vijfde grootste van het land. Als hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga kijkt deze prachtige stad uit op de prachtige Middellandse Zee en is omringd door de Axarquia-bergen. Málaga is een unieke stad in die zin dat het het hele jaar door profiteert van een mild mediterraan klimaat, wat zorgt dat temperaturen nooit te heet of koud zijn. De rivieren Guadalhorce en Guadalmedina vormen een prachtige achtergrond voor de stad en stromen uit in de Middellandse Zee. De mensen van Málaga, ook wel bekend als “Malagueños” of “boquerones”, staan bekend om hun vriendelijke aard en warme gastvrijheid. De stad is een geweldige plek om te verkennen, met een scala aan buitenactiviteiten en culturele bezienswaardigheden om te ontdekken.

Malaga gemeente website >>

Malaga (Provincie) 

De prachtige provincie Malaga, gelegen in het zuiden van Spanje, is trots op haar beroemde Costa del Sol regio. De provincie dankt haar naam aan de gelijknamige hoofdstad, Malaga. Het is één van de provincies in de Andalusia regio en is omringd door de Middellandse Zee in het zuiden en de provincies Cordoba, Granada, Cadiz en Sevilla. Malaga is één van de populairste toeristische bestemmingen in Spanje en de Costa del Sol is een hub geworden voor toeristen van over de hele wereld. De populariteit van de provincie is grotendeels te danken aan de steden Torremolinos, Estepona, Marbella en Málaga. De regio biedt toeristen tal van vrijetijdsactiviteiten en amusement, waardoor het een uitstekende bestemming is voor vakanties. Bovendien kunnen toeristen de prachtige natuurparken verkennen, zoals Parque Natural de la Sierra de las Nieves en Parque Natural de los Montes de Malaga, die zich in de provincie Malaga bevinden. Al met al is Malaga een uitstekende provincie om te bezoeken voor liefhebbers van de natuur en voor wie een onvergetelijke ervaring zoekt.

Malaga provincie website >>

Andalusië

Andalusië 

Andalusië, ook bekend als Andalucía in het Spaans, is een prachtige en cultureel rijke regio in het zuiden van Spanje. Met bijna 8,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 87.598 vierkante kilometer (wat twee keer zo groot is als Nederland), is het de meest bevolkte autonome gemeenschap in Spanje. Bestaande uit acht provincies, elk met zijn eigen provinciehoofdstad, waaronder Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Malaga en de regiohoofdstad Sevilla, is het gebied doordrenkt van geschiedenis en kunnen de overblijfselen van oude beschavingen nog steeds worden gezien in vele steden. Een bezoek aan deze steden is een “must-see” ervaring.

Vanwege de ligging in het zuiden van Spanje heeft Andalucía een subtropisch klimaat met droge, warme zomers en milde winters, vooral langs de kust. In het binnenland kunnen de zomers extreem heet zijn en de winters koud. Bezoekers aan de Sierra Nevada in Granada kunnen zelfs skiën in de winter tussen hoogtes van 2000 en 3000 meter. Over het algemeen is Andalucía een betoverende regio die op de bucketlist van elke reiziger zou moeten staan.

Andalusië autonome website >>

Nuttige links

Openbaar vervoer Torremolinos

Andalucia.com

Busvervoer door heel Spanje !

Alsa.es

Spaanse spoorwegen

Renfe.com

Plaatsen om om te bezoeken in Andalusië

Nerja, Provincie Malaga
Afstand ca. 86 km

Malaga stad Afstand ca. 19 km  
Puerto Banus, Marbella Afstand ca. 52 km