La Carihuela

La Carihuela is een deel van Torremolinos waar vroeger de vissers hun vangsten direct vandaar naar de markten en restaurants brachten.

Sinds de  jaren zeventig is dit gebied zeer populair bij vooral de Nederlandse toeristen nadat destijds Marysol pakketreizen begon aan te bieden.

In het weekend en in vakantietijd komen veel  Spanjaarden uit onder andere Malaga en Madrid hier naar toe vooral om de vele visrestaurants en chiringuitos te bezoeken en te flaneren op de lange en verkeersvrije boulevard.

Torremolinos

Torremolinos ligt op 7 km ten westen van de luchthaven van Malaga en was het eerste resort aan de Costa del Sol dat werd ontwikkeld in het begin van de jaren zestig.

Daarvoor het was weinig meer dan een slaperig dorpje, maar nog steeds ademt de stad haar verleden door een aantal authentieke verse vis bars midden in het winkelcentrum, geflankeerd door  boetieks en souvenirwinkels.

Maar de golf van toeristen die in de jaren vijftig en zestig naar de stad kwamen hebben het gezicht van Torremolinos voor eeuwig veranderd.

In de loop der jaren, heeft Torremolinos zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke badplaats, bekend om zijn schone zandstranden, ruime keuze aan hotels en restaurants en een ongeëvenaarde verscheidenheid aan entertainment, activiteiten en nachtleven.

In de de zomer heeft Torremolinos een grote aantrekkingskracht voor de jongeren, buiten het seizoen heeft het een ander karakter.

Tegenwoordig bijna een buitenwijk van Málaga, is de sfeer dan veel meer Spaans, vooral in het weekend en op feestdagen.

Het huidige Torremolinos heeft een gerenoveerd en autovrij centrum en telt nu bijna 70.000 inwoners.

Malaga

Malaga (Stad) Bron Wikipedia

Málaga is een gemeente en de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. In 2015 had de stad een officieel inwonertal van 572.947, en in de stadsomgeving van Málaga wonen in totaal meer dan 1 miljoen mensen. De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar. Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee. De stad heeft een zomers mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden. De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als “boquerones” (sardines).

Malaga (Provincie) Bron Wikipedia

Málaga is een provincie in Zuid-Spanje, aan de Costa del Sol, waar de provincie vooral beroemd om is. De provincie is genoemd naar de gelijknamige stad Málaga, die de hoofdstad ervan is. De provincie is een van de provincies van de regio Andalusië, en wordt omringd door de Middellandse Zee in het zuiden, en de provincies Cádiz, Sevilla, Córdoba en Granada.

Door de Costa del Sol, en doordat plaatsen als Torremolinos, Málaga, Estepona en Marbella in deze provincie liggen, is het een van de drukst door toeristen bezochte provincies van Spanje. Ook de meeste toeristen die andere delen van Andalusië bezoeken, komen met het vliegtuig in deze provincie aan.

Buiten de Costa del Sol, zijn er ook bezienswaardigheden in het binnenland van de provincie. Zo zijn er belangrijke natuurparken, zoals het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het park Parque Natural de los Montes de Málaga.

Andalusië

Andalusië  (SpaansAndalucía) is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje.  Het land heeft bijna 8,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 87.598 vierkante km (2 x Nederland)  en is daarmee de grootste Spaanse autonome regio naar inwoneraantal.

Andalusië bestaat uit 8 provincies met elk een gekijknamige provincie hoofdstad te weten Almeria (Almeria), Cádiz (Cádiz), Córdoba (Córdoba), Granada (Granada), Huelva (Huelva), Jaén (Jaén), Malaga (Malaga) en Sevilla (Sevilla), tevens de hoofstad van Andalusië.

Het land heeft een zeer rijke historie en de overblijfselen hiervan zijn nog altijd in de steden te bewonderen dus een bezoek aan deze steden is zeker een aanrader.

Door haar zuidelijke ligging heeft Andalusié een subtropisch klimaat met  droge warme zomers en
zachte winters met name aan de kust. In het binnenland kan het zomers zeer heet worden en in de winter is het er vaak koud. Zo kunt in u in de Sierra Nevada (Granada) ‘s winters skiën op een hoogte tussen 2000 en 3000 meter.

Nuttige links

Openbaar vervoer Torremolinos

Andalucia.com

Busvervoer door heel Spanje !

Alsa.es

Spaanse spoorwegen

Renfe.com

Plaatsen om om te bezoeken in Andalusië

Nerja, Provincie Malaga
Afstand ca. 86 km

Malaga stad Afstand ca. 19 km  
Puerto Banus, Marbella Afstand ca. 52 km